Over Ikzoekjeugdhulp.nl

Ikzoekjeugdhulp.nl helpt ouders en jongeren met een verwijzing, en professionals bij het vinden van passende specialistische jeugdhulp. De site is speciaal ontwikkeld voor gezinnen, verwijzers en jeugdhulporganisaties uit de regio Amsterdam-Amstelland (inclusief Weesp) en Zaanstreek-Waterland. Ikzoekjeugdhulp.nl biedt overzicht van alle lokale teams in de veertien regiogemeenten en van alle specialistische jeugdhulporganisaties met een regionaal contract.

Overzicht jeugdhulporganisaties

Ikzoekjeugdhulp.nl biedt overzicht van alle gecontracteerde jeugdhulporganisaties in de regio. Hierdoor kunnen zowel ouders en jongeren, als verwijzers en jeugdhulpprofessionals, de jeugdhulporganisatie vinden die dichtbij in de buurt is en past bij het gezin of de jongere. Op Ikzoekjeugdhulp.nl staat geen inhoudelijke informatie over jeugdhulpproblematiek. Daarvoor kunnen ouders en jongeren terecht bij hun (huis)arts of lokale team in hun gemeente. Zowel op de professional als ouders en jongeren omgeving vindt u het overzicht van lokale teams.

Elke jeugdhulporganisatie een eigen pagina

Alle gecontracteerde jeugdhulporganisaties in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland hebben een eigen webpagina op Ikzoekjeugdhulp.nl. Hier geven organisaties informatie over hun werkwijze, locaties en specialismen. Wilt u meer weten over een organisatie? Neem dan contact op met deze organisatie. Bij iedere organisatie staan contactgegevens. Ikzoekjeugdhulp.nl kan geen vragen beantwoorden over de organisaties op deze site.Voor hulpzoekenden én professionals

Omdat professionals en verwijzers onderling anders met elkaar praten dan met ouders en jongeren (zoals het gebruik van professionele termen), heeft Ikzoekjeugdhulp.nl twee ingangen: een voor ouders en jongeren, en een voor professionals en verwijzers. De essentie van beide ingangen is hetzelfde. De taal en uitwerking anders. De informatie op beide omgevingen is voor iedereen publiekelijk toegankelijk.

Juistheid en duidelijkheid van de  informatie

De website is met grote zorg samengesteld door het regionale samenwerkingsverband jeugdhulp, met hulp van jeugdhulpprofessionals. De webpagina’s over de jeugdhulporganisaties zijn de verantwoordelijkheid van de organisaties die het betreft. Het regionaal samenwerkingsverband is niet aansprakelijk voor de informatie op deze pagina’s. We streven met elkaar naar een gebruiksvriendelijke website.