Jeugdhulp in Weesp

Jeugdhulp in Weesp

Weesp fuseert op 24 maart 2022 met de gemeente Amsterdam. De ondersteuning van Weespers vanuit de Jeugdwet gaat echter al per 1 januari 2022 over naar de gemeente Amsterdam.

Wat betekent dit voor u als inwoner van Weesp?

U ontvangt nu jeugdhulp?

Als u nu gebruik maakt van jeugdhulp dan houdt u uw hulp. Uiterlijk 1 januari 2023 maakt iedereen uit Weesp in principe gebruik van zorgaanbieders waar de gemeente Amsterdam een contract mee heeft. Dat kan dezelfde aanbieder zijn als u nu heeft, maar ook een andere, als uw huidige aanbieder geen contract heeft met Amsterdam. Als uw huidige aanbieder geen contract heeft met Amsterdam, dan neemt het Sociaal wijkteam Weesp in 2022 contact met u op. Dit om te bekijken of en hoe u over kunt stappen naar een gecontracteerde aanbieder. Specifieke situaties kunnen om maatwerk vragen.

Jeugdhulp aanvragen vanaf 1 januari 2022

Vraagt u vanaf 1 januari 2022  jeugdhulp aan, dan doet u dat net als nu, via het Sociaal Loket Weesp. Zij helpen u verder en leiden u door naar het Sociaal Wijkteam van Weesp. Hebt u in de tussentijd al vragen, opmerkingen of zorgen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het Sociaal Loket Weesp. Of kijk op www.weesp.amsterdam.nl

Sociaal Loket Weesp

In Weesp kunt u terecht bij het Sociaal Loket Weesp voor vragen over jeugdhulp.  Hierbij moet u denken aan preventieve hulp , bv. trainingen en het jongerenwerk, maar ook aan specialistische jeugdhulp. Het Sociaal Loket is altijd uw startpunt. Als het nodig is, verwijst het Sociaal Loket u door naar het Sociaal Wijkteam Weesp.

Bij het Sociaal Wijkteam werken medewerkers met gespecialiseerde kennis van jeugdhulp.

Een jeugdmedewerker kijkt wat u of uw kind nodig heeft en kan eventueel een aanvraag voor jeugdhulp in gang zetten.

Contact

Tot 1 januari is het Sociaal Loket Weesp bereikbaar op het huidige telefoonnummer: (0294) 491 391. Na 1 januari 2022 is het Sociaal Loket Weesp ook voor vragen over jeugdhulp bereikbaar via de Wmo Helpdesk, telefoonnummer 0800 0643 (maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur).